Släpp in solen med Contur

Låt ljuset flöda

Ett nytt mönsterskyddat svensktillverkat gångjärn "Contur" som passar direkt i Nordisk standardkarm ger dig möjlighet att byta ut trista innerdörrar mot dörrar i glas. Som dörr kan du välja klart glas, frostat glas eller färgat glas alla dock med den fördelen att rummet känns större och bakomliggande korridorer flödar av dagsljus under dagtid. En annan fördel är att glasdörrar genom sin tyngd inte släpper igenom ljud på samma sätt som lätta standard dörrar.

     

Contur glasgångjärn, anpassat för nordisk standard träkarm, är stabilt, justerbart och lättmonterat. Kan monteras på alla plana ytor, både inne och utomhus! Gångjärnet passar direkt i urtagen för s.k.
”Snapp in-gångjärn”. Att byta till ett dörrblad av glas, är numera en ”barnlek”

Till serien av gångjärn som kan fås med många olika ytskikt finns också matchande glaslåshus som passar
till Abloys omfattande låsserie för innerdörrar, d.v.s. samma låskistor som sitter i flertalet dörrar i hela Skandinavien. Alla dagens handtag, toalettbehör och nyckelskyltar kan användas, liksom Assa -, Abloy - och TrioVing låscylindrar. Därmed kan dörrarna ingå i låssystem. Passagekontroll sker enkelt med ASSA Abloys kodlås 8811.

Där det inte finns krav på låsning finns Contur dörrhållarmagnet, liten i formatet, men stor i kraften. Den sitter på ett justerbart fäste, och är lätt att montera. Håller effektivt igen dörrar och luckor  


Återförsäljare för Contur
Bohena AB   Marsvägen 6   177 61 Järfälla   Telefon 0702-612127